Mātes dienas dāvanu rokasgrāmata: idejas un ieteikumi

Mātes diena otrajā maija svētdienā Latvijā tiek atzīmēta jau kopš 1922. gada. Tā ir diena, kad gan Latvijā, gan citviet pasaulē tiek godinātas un sveiktas māmiņas. Lai gan svinēšanas datums un tradīcijas dažādās pasaules valstīs ir atšķirīgas, tomēr visus vieno vēlme pateikties māmiņām un paust savu mīlestību dažādos veidos.

Ir svarīgi apsveikt savu māmiņu Māmiņdienā, bet tas nav tikai stāsts par dāvanām un svinībām. Māmiņdiena ir iespēja izrādīt cieņu un pateicību par visu, ko māte ir darījusi, lai palīdzētu izaugt par personu, kāda jūs esi šodien.

Kā iepriecināt māmiņu:

  • Pārsteidz savu mammu ar gardām brokastīm mājās vai aizved viņu uz viņas mīļāko kafejnīcu. Dekorē galdu ar viņas mīļākajām puķēm un izveido īpašu ēdienkarti tikai viņai.
  • Apkopo savus iemīļotākos ģimenes fotoattēlus personalizētā albumā savai mammai. Pievieno komentārus un piezīmes, lai padarītu to vēl īpašāku.
  • Uzraksti vēstuli, kurā izsaki savu mīlestību un pateicību par visu, ko mamma tavā labā ir darījusi. Vari iekļaut tajā atmiņas par īpašiem brīžiem, kurus esat kopā pavadījuši, vai vienkārši pastāsti, cik viņa tev ir nozīmīga.
  • Paņem piknika groziņu un aizved savu mammu uz kādu brīnišķīgu vietu pie dabas, lai kopā pavadītu un izbaudītu šo dienu.
  • Nevis iegādājies standarta dāvanu, bet izgatavo kaut ko personalizētu un unikālu, piemēram, pašdarinātu rotu, māmiņas mīļāko desertu u.c.
  • Saaicini visu ģimeni, lai paēstu svētku vakariņas, pēc kurām uzrīko jautru spēļu vakaru. Var spēlēt galda spēles vai kādas spēles un rotaļās ārā.
  • Uzraksti dzejoli vai sakomponē dziesmu māmiņai. Vari izmantot melodiju no kādas māmiņas mīļākās dziesmas, pārveidojot tās vārdus atbilstoši situācijai.
  • Sarīko kino vakaru un kopā ar mammu noskaties viņas izvēlēto filmu. Ja iespējams, sagādā popkornu un māmiņas iecienīto dzērienu.
  • Aizved mammu uz dzimto pilsētu – šāds pārsteigums emocionāli viņu saviļņos un sagādās patiesu prieku. Dodies kopā pa viņas bērnības takām, piestājiet pie skolas, ielūkojieties kādā vecā veikaliņā. Pārsteigums noteikti izdosies, ja turēsi to noslēpumā līdz pēdējam brīdim.
  • Saorganizē māmiņai atpūtu kādā SPA, kur viņa varēs gan relaksēties, gan izbaudīt  masāžu.
  • Māmiņas telefoni parasti ir pārpildīti ar bērnu un mazbērnu foto, bet šoreiz saorganizē fotosesiju pašai māmiņai. Fotogrāfam nav obligāti jābūt profesionālim, galvenais, lai izdodas radīt māmiņai prieku, uzņemot skaistas bildes.
  • Mammas ne vienmēr skaļi saka, ko vēlas saņemt svētkos. Pajautā, kas ir viņas sapnis (vai sapņi), un no visas sirds pacensties to piepildīt.
  • Atceries, ka ziedi ir nemainīga vērtība ikvienos svētkos, it īpaši māmiņdienā. Ne vienmēr mīļākie sveicieni būs tie naudas izteiksmē dārgākie, galvenais ir emocijas, attieksme, sirsnība. Tāpēc, ja nav laika un iespēju sarūpēt neko vairāk, tad vienmēr mammas un vecmāmiņas var apsveikt ar smaržīgiem un ar mīlestību pasniegtiem ziediem.

Saistītie raksti

Ar magniju pret cukura diabētu

Magnijs ir viena no nozīmīgākajām cilvēka organismā sastopamajām minerālvielām. Par to... lasīt vairāk

Pandēmijas laikā arvien vairāk cilvēku uzsāk pašārstēšanos

Pēdējā gada laikā no 27 % uz 33 % pieaudzis to... lasīt vairāk

Mitrs un silts –labvēlīgs laiks sēnītēm

Strauji tuvojoties vasarai, mums jāatceras, ka svarīgi ir rūpēties ne tikai... lasīt vairāk