Lai veiksmīgs un mierīgs jaunā mācību gada sākums

Šogad gatavošanās jaunajam mācību gadam būs citādāka nekā parasti, jo nav skaidrības, vai mācības varēs notikt skolas solos vai tomēr attālināti. Tāpēc iesakām skolēnus tam sagatavot laikus un pārliecināties, vai ir iegādāts viss nepieciešamais, jo jāmācās būs tā vai citādi.

  • Pārliecinieties, vai skolēna darba vieta ir gatava jaunajam mācību gadam, vai tā atbilst bērna augumam, vai krēsls ir gana ērts un piemērots, jo komfortabla un sakopta darba vieta veicina mājasdarbu izpildi.
  • Pārliecinieties, vai skolēnam ir piemērots apģērbs, lai dotos uz skolu, vai pa vasaru nav izaudzis no pagājušā mācību gada apģērba.
  • Laikus mainiet skolēna gulēšanas un celšanās paradumus, jo, lai skolēnam būtu vieglāk piecelties uz skolu, jau tagad jāsāk iet gulēt nedaudz ātrāk un jāceļas laicīgāk.
  • Lai grūtības atcerēties iepriekš apgūto mācību vielu netraucētu uzsākt skolas gaitas, ieteicams atkārtot šo to jau augustā. Dodiet bērniem pāris uzdevumus ik dienu. Īpaši ieteicams atkārtot matemātiku (noteikti reizināšanu, ja tās apgūšana skolēnam ir aktuāla).
  • Kopā ar skolēnu pārskatiet skolas piederumus, kas palicis noderīgs no iepriekšējā mācību gada, kopīgi pieņemiet lēmumu par to, kas jāiegādājas no jauna. Klades, burtnīcas, somas izvēle bērnam radīs zināmu prieku par skolas laiku. Ir svarīgi, lai skolēns pats izvēlas vismaz daļu savu skolas aksesuāru.
  • Ja skolēns jūtas uztraucies tieši par mācībām, apsveriet iespēju par privātskolotāja piesaistīšanu vai papildu mācību pulciņu apmeklējumiem.
  • Nosviniet jaunā mācību gada sākumu ar svētku pusdienām mājās vai ārpus tām.

Saistītie raksti

Kā cīnīties pret rudens depresiju?

Rudens ir gadalaiks, kurš cilvēkiem rada dažādas sajūtas. Kāds šo gadalaiku... lasīt vairāk
«Tā ir MŪSU aptieka,» saka iecavnieki

«Tā ir MŪSU aptieka,» saka iecavnieki

Iecavā Mūsas aptiekas 1 vēsture aizsākās pirms sešpadsmit gadiem, kad farmaceite... lasīt vairāk
Kad nepieciešama vairogdziedzera sonogrāfija

Kad nepieciešama vairogdziedzera sonogrāfija

Vairogdziedzera darbības traucējumi izraisa virkni veselības problēmu, tāpēc nelielā, bet ļoti... lasīt vairāk