Zeltīta – pievienot karstam ūdenim 2-3 ēdamkarotes kurkumas, uzvārīt, lai krāsa būtu intensīvāka
Rozā – iemērkt vārītas olas dzērveņu vai biešu sulā
Violeta – pievienot karstam ūdenim vijolītes un ļaut ievilkties visu nakti
Lavanda – turēt olas vīnogu sulā vai ūdenim pievienot nedaudz citronu sulas
Zila – paņemt divas sarkano kāpostu galviņas, sīki sakapāt, iebērt katlā, pievienot 500 ml ūdens un 6 ēdamkarotes galda etiķa. Ļaut ievilkties visu nakti
Bēšs tonis – 4 krūzītes dzelteno sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu
Dzeltenzaļa – ar bērzu lapām un sūnām
Pasteļtoņi – maigi rozā un gaiši zilus toņus, olu čaumalas jāierīvē ar saujiņu mellenēm vai dzērvenēm
Zilganzaļa – pievienot maisījumu, kas paredzēts violetas krāsas iegūšanai, 1 tējkaroti sodas vai arī novārīt olas kopā ar spinātiem
Okera – 4 krūzes sarkano sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu. Atkarībā no turēšanas ilguma, olas sanāk no spilgti sarkanas līdz tumši sarkanai krāsai
Tumši brūna – novārīt olas ūdenī, kam pievienoti 250 ml kafijas
Iesarkana – ar alkšņa mizām