Aptiekas vadītājas Astras Dīriņas pasaules apceļošanas degsme

Mana Aptieka Kandavas Ozolāju aptiekas vadītājas Astras Dīriņas vaļasprieks jau gadu gadiem ir ceļošana. Viņa paspējusi apceļoti ne tikai Latvijas novadus, bet arī tuvākas un tālākas zemes.

Kad pēc Bērzes vidusskolas absolvēšanas Astra devās uz Rīgu, lai uzsāktu studijas, viņas izvēle svārstījās starp valodniecību, pedagoģiju un medicīnu. Tomēr liktenim Astru labāk tīk redzēt farmācijas arodā, tāpēc meitene no Līvbērzes uzsāk mācības Rīgas 1. medicīnas skolā (Rīgas 1. medicīnas koledža).

1983. gadā jaunā speciāliste tiek nosūtīta uz Kandavu, medicīnas noliktavu, lai strādātu par vadītājas vietnieci. „Kandavā iemīlējos pirmajā dienā, kad te ierados. Tā bija ļoti silta vasaras diena. Šie kalni, upe, skaistā pilsēta – tas viss man tik ļoti joprojām patīk, ka ar prieku šeit dzīvoju,” atzīst Astra.

Pēc trim gadiem, kas Astrai obligāti bija jānostrādā medicīnas noliktavā, viņa saprata, ka sirdij tuvāks ir darbs ar cilvēkiem, tāpēc sāka strādāt tagadējā Kandavas Vecā aptiekā par farmaceiti, bet nu jau 15 gadus strādā Kandavas Ozolāju aptiekā, un kopš 2008. gada ir arī šīs aptiekas vadītāja. „Savu lēmumu par profesijas izvēli neesmu nožēlojusi ne mirkli, jo uzskatu, ka cilvēku virza liktenis un viss notiek tā, kā tam jānotiek. Man ļoti patīk darbs ar cilvēkiem – iespēja viņiem palīdzēt, aprunāties, no viņiem smeļos spēku un enerģiju, kad jūtos pagurusi,” atzīst Astra.

Bez komunikācijas ar cilvēkiem Astra enerģiju smeļas gan tuvākos, gan tālākos ceļojumos – šo gadu laikā krustu šķērsu apceļojusi Latviju, pabijusi tālās un eksotiskās valstīs. „Ceļošana ir fantastisks relaksācijas un enerģijas uzkrāšanas veids,” atzīst Astra. „Vismaz reizi gadā cenšos kaut kur aizbraukt, atgriežoties mājās spēka un enerģijas ir pārpārēm. Polija, Bavārija, Horvātija, Bosnija, Malta, Grieķija, Kanāriju salas, Taizeme…, bet Itālijā esmu bijusi vismaz trīs reizes. Tā ir valsts, kur es varētu dzīvot, man patīk Itālijas daba, cilvēki, viņu mentalitāte, – man patīk tur atgriezties vēl un vēl,” atzīst Astra.

Protams, ir bijuši posmi dzīvē, kad ar ceļošanu jāpiebremzē, jo vairāk laika un enerģijas jāvelta bērnu skološanai, vai pašai jāabsolvē Stradiņa universitāte, bet nu bērni izskoloti, augstskolas diploms kabatā, tāpēc brīvajā laikā var ceļot. Arī šīs vasaras ceļojums jau noskatīts, Astra kopā ar vīru vasaras nogalē dosies uz saulaino Spāniju, lai sasmeltos sauli, prieku un enerģiju.

Saistītie raksti

Lai nieres mūs nepieviļ…

Cilvēka ķermeņa funkcionalitāti nodrošina daudzi orgāni, un līdz ko kāda orgāna... lasīt vairāk
Aptiekāre Anita Kazule fotografē dabas burvību

Aptiekāre Anita Kazule fotografē dabas burvību

Jēkabpils Vecpilsētas aptiekas farmaceita asistentei Anitai Kazulei patīk ceļot. Lai kur... lasīt vairāk
Jūnija augs – nātre

Jūnija augs – nātre

Nātre ir izplatīts un visiem zināms augs, kam uz stublāja un... lasīt vairāk