Mirkļa iemūžināšana 
Žannai rada prieku un gandarījumu

„Visvairāk man patīk fotografēt dabasskatus, putnus, dzīvniekus…  Ja izdodas iemūžināt kaut ko neikdienišķu, kā, piemēram, stārķi, kas Kuldīgas rumbā ēd nēģi, vai pa Engures ezeru brienošās savvaļas govis, tad rodas patīkama gandarījuma sajūta,” atzīst Tukuma Kalniņas privātaptiekas farmaceita asistente Žanna Krastiņa.

Par farmaceita asistenti Žanna kļūst, pateicoties mammai, kura pirms vairāk nekā 20 gadiem atguva denacionalizēto īpašumu Tukumā. Tā kā pirms tam mamma strādāja par aptiekas vadītāju Kauguros, viņa nolēma atvērt aptieku Tukumā. Žanna vispirms tehnikumā apguva jurista amatu un savu pirmo darba pieredzi smēlās Smārdes kolhozā par sekretāri, pēc tam strādāja par kadru daļas vadītāju. Līdz ar kolhoza pastāvēšanas beigām, mammas mudināta, Žanna dodas uz Rīgas 1. medicīnas skolu (Rīgas 1. Medicīnas koledža), lai kļūtu par farmaceita asistenti. „Esmu sapratusi, ka spēju sevi realizēt dažādās jomās un pēdējos divdesmit gadus tā ir farmācija. Man padodas darbs arī ar papīriem, bet vairāk tomēr patīk strādāt ar cilvēkiem,” atzīst Žanna.

Aptiekā tiek pavadītas garas darba stundas, tāpēc mirkļus, ko var atlicināt atpūtai, Žanna cenšas baudīt kopā ar ģimeni. Divas reizes gadā viņi dodas ekskursijā uz kādu Eiropas valsti, jo tā ir lieliska iespēja atslēgties no ikdienas, atpūsties, kā arī skaistākos skatus un mirkļus iemūžināt fotogrāfijās. Viņas fotoalbumā var atrast prāvu pilsētas kanalizācijas vāku kolekciju, jo tie katrā pilsētā ir citādāki un kalpo par savdabīgiem informācijas nesējiem. Noteikti tiek uzkāpts arī augstākajā vietā (tornī, kalnā vai ēkā), lai iemūžinātu pilsētu no augšas.

Lai gan ikdienā daudz laika ko veltīt savam hobijam neatliek, nedēļas nogalēs Žanna ar ģimeni bieži brauc pie dabas, kur, ieraugot kādu interesantu foto objektu, var pilnībā aizmirsties no ikdienas darbiem un problēmām. „Lai gan mans tēvs jaunībā nodarbojies ar fotografēšanu, es tai pievērsos pavisam nesen – pirms kādiem pieciem gadiem.  Sociālajā tīklā draugiem.lv, aplūkojot to lietotāju fotogrāfijas, radās vēlēšanās pamēģināt pašai. Pamēģināju, un man iepatikās,” smaidot stāsta Žanna.

Saistītie raksti

Jauna aptieka Alsungā

Pagājušā gada nogalē Alsungā tika atvērta jauna Mana Aptieka aptieka –... lasīt vairāk

Gāzes vēderā jeb meteorisms

Vēders burkšķ un pūšas. Šāda situācija nav nekas neparasts. Turklāt nereti... lasīt vairāk

Pandēmijas laikā arvien vairāk cilvēku uzsāk pašārstēšanos

Pēdējā gada laikā no 27 % uz 33 % pieaudzis to... lasīt vairāk