Aptiekāres Natālijas Zujevas 
dabas valdzinājums

Skrundā Maija aptiekas farmaceita asistente Natālija Zujeva pēc darba aptiekā labprāt veldzējas pie dabas krūts. Ja nav ieplānots ar vīru doties makšķerēt, tad viņai ir savs dārziņš, kur labprāt atpūšas vienatnē vai ar draugiem. 

Natālijas bērnības sapņi par nākotnes profesiju nebūt nebija saistīti ar medicīnu vai farmāciju. Pēc Saldus vidusskolas absolvēšanas viņa iestājas Rīgas Politehniskajā institūtā (Rīgas Tehniskā universitāte), lai apgūtu ekonomikas zinātnes. Tomēr liktenim labpatikās Natāliju redzēt darbojamies farmācijas nozarē. Pēc Rīgas 1. medicīnas skolas (Rīgas medicīnas koledžas) absolvēšanas un farmaceita asistentes diploma iegūšanas Natālijā pirmo pieredzi guva Rīgas aptiekās. Iepazinusies ar savu nākamo vīru, jaunā farmaceite atgriezās dzimtajā pilsētā Saldū un uzsāka darbu Saldus centrālā aptieka. Laikiem un iekārtai mainoties, arī darba vietas tiek pamainītas, līdz 2000. gadā Natālija saņēma uzaicinājumu strādāt teju kā atvērtajā Skrundas aptiekā. Nu jau vairāk nekā 15 gadus ik rītu ar kolēģēm tiek mērots ceļš uz apmēram 30 km tālo aptieku Skrundā.

„Patiesībā esmu ļoti priecīga, ka dzīve iegrozījās tā, ka strādāju farmācijas nozarē, kurā nu jau aizvadīti vairāk nekā 28 gadi. Man patīk darbs ar cilvēkiem, palīdzēt viņiem,” atzīst Natālija.

Pieredzējušās farmaceites vaļasprieks gan nav pārāk tradicionāls – viņai patīk makšķerēt. „Vīram hobijs ir makšķerēšana, pamazām arī man šī nodarbe iepatikās. Tā ir jauka atpūta svaigā gaisā un ja vēl izdodas ko noķert, tad milzīgs prieks,” atzīst Natālija. Interesantākais ir tas, ka Natālijas un viņas dzīvesbiedra mīļākais ēdiens nebūt nav zivis, bet ja izdodas ko noķert, tad nu kaimiņiem un kaķim ir ko mieloties.

Saldū Natālijai ir arī neliels dārziņš, kur var pabūt ar sevi, aizmirst par darbiem un ikdienas steigu. Viņai patīk krāšņi ziedi, iestādīt kādu augļu koku vai ogu krūmi, lai būtu ar ko panašķoties. Savukārt, kad laika apstākļi nav labvēlīgi, lai dotos pie dabas, Natālija labprāt nododas puzles likšanai.

Saistītie raksti

Neretas aptieka pēc vairāk nekā 90 gadiem maina telpas

Kādā jaukā jūlija pēcpusdienā Neretā uz jaunās aptiekas atvēršanu bija pulcējušies... lasīt vairāk
Medikamentu lietošana ceļojuma laikā

Medikamentu lietošana ceļojuma laikā

Ceļošana cilvēkiem ļauj izrauties no ikdienas darbu ritma un gūt jaunus... lasīt vairāk
Zobakmens nav dārgakmens, bet infekcijas perēklis

Zobakmens nav dārgakmens, bet infekcijas perēklis

Lūdzu, iepazīsimies! Zobu higiēniste Iveta Garoza savā profesijā strādā jau trīspadsmit... lasīt vairāk