Farmaceite Agita Boķe gatavojas Dziesmu svētkiem

Strenču aptiekas vadītāja Agita Boķe visnotaļ ir ļoti enerģiska, dzīvespriecīga un līdzjūtīga farmaceite. Intensīvu darbu aptiekā viņa spēj apvienot ar dažādām aktivitātēm – viņa ir gan Strenču novada domes deputāte, dzied korī „Rītu puse”, iespēju robežās nodarbojas ar labdarību, lasa detektīvus, kā arī ir pārliecināta Strenču patriote.

Jau agrā bērnībā Agitai ļoti gribējies dziedāt. „Reiz, braucot ar mammu mašīnā, iemācījos nodziedāt vienu tautas dziesmu, kuru atzinīgi novērtēja skolotāja un atļāva iet mācīties mūzikas skolā,” atceras Agita. Mazā meitene uzsāka mācības klavieru klasē, bet daudz labāk par šī mūzikas instrumenta spēlēšanu viņai padevās dziedāšana.

Agitas kordziedāšanas stāžs ir ievērojams – nākamgad viņa svinēs 30 gadu jubileju. Šo gadu laikā Agita dziedājusi vairākos koros, bet nu jau 25 gadus viņa ir uzticīga Strenču jauktajam korim „Rītu puse”. „Kas tik šo gadu laikā nav bijis, – esam piedalījušies un uzvarējuši dažādos konkursos un skatēs Latvijā, Itālijā, Vācijā, Somijā, Čehijā, Zviedrijā, Dānijā un citur. Piedalījušies neskaitāmos Dziesmu svētkos, bet pats svarīgākais, ka mums ir ļoti jautrs koris, kurā bez izdziedāšanās var arī izsmieties – tas dod enerģiju un pozitīvas emocijas pārpārēm,” stāsta Agita.

„Man patīk strādāt nelielā pilsētiņā, kur pazīstu cilvēkus un zinu viņu vajadzības. Visi taču ir savējie! Mans tālruņa numurs ir ievietots aptiekas logā, lai vajadzības gadījumā mani var sazvanīt jebkurā diennakts laikā. Ir bijuši gadījumi, kad pat trijos naktī braucu uz aptieku.”

Agitas nesavtīgumu un vēlmi palīdzēt novērtē arī Strenču novada iedzīvotāji, tāpēc viņai šogad piešķirts tituls „Gada cilvēks labdarībā”. „Iespēju robežās atbalstu novada pasākumus – skolas, pilsētas, bērnudārza… Ja kāds lūdz palīdzību, cenšos to neatteikt. Man patīk palīdzēt, bet nepatīk, ka mani par to slavē, jo tas, ko daru, nav nekas īpašs. Esmu patiesa Strenču patriote, tāpēc gribu palīdzēt savai pilsētai, tās iedzīvotājiem.

Saistītie raksti

Insults – kā zibens spēriens no skaidrām debesīm

Lai gan šobrīd atkal visa mūsu uzmanība ir veltīta supervīrusa apkarošanai,... lasīt vairāk

Baldonē viss vienkopus – gan aptieka, gan ģimenes ārsta prakse

Mana Aptieka Gaiļu aptieka Baldonē durvis vēra 2001. gada Lieldienās. Laikam... lasīt vairāk
Valsts apmaksāta veselības aprūpe mājās

Valsts apmaksāta veselības aprūpe mājās

Veselības aprūpe mājās ietver medikamentu ievadīšanu; enterālu barošanu caur zondi; urīna... lasīt vairāk