Balstvakcīna pret Covid-19

Atbilstoši Imunizācijas valsts padomes noteiktajām rekomendācijām šobrīd pieteikties balstvakcinācijai var šādas personas vecumā no 18 gadiem:

  • ir pagājuši 2 mēneši kopš 1. devas ar Johnson&Johnson ražoto vakcīnu Janssen;
  • ir pagājuši 3 mēneši kopš 2. devas, kas veikta ar Astra Zeneca (Vaxzevria), Pfizer-BionTecH (Comirnaty) vai Moderna (Spikevax) vakcīnām;
  • personas ar novājinātu imunitāti, kuras primārajā vakcinācijā saņēmušas trīs vakcīnas devas – 6 mēnešus pēc 3. vakcīnas devas;
  • Covid-19 pārslimojušas personas, kuras vakcinējušās ar 2 vakcīnas devām, atsevišķos gadījumos balst­vakcīnu var saņemt 6 mēnešus pēc pēdējās vakcīnas devas saņemšanas vai pārslimošanas (atkarībā no tā, kas bijis pēdējais).
  • Covid-19 pārslimojušas personas, kuras vakcinētas ar 1 vakcīnas devu, var veikt 3 mēnešus pēc vakcinācijas vai pārslimošanas (atkarībā no tā, kas bijis pēdējais);
  • personas, kas pirmreizējās vakcinācijas devas ir saņēmušas ārzemēs un vakcinācijas sertifikāti ir atzīti izmantošanai Latvijā.

Lūdzam balstvakcinācijas veikšanai sazināties ar tuvāko ārstniecības iestādi vai ģimenes ārsta praksi.

Informācija par balstvakcināciju

Saņemot vakcīnas papildu devu jeb balstvakcināciju, esošais Covid-19 vakcinācijas sertifikāts joprojām būs spēkā un to varēs izmantot arī turpmāk. Vienlaikus www.covid19sertifikats.lv būs pieejams vakcinācijas sertifikāts par veikto balstvakcināciju. Tas uzreiz būs derīgs izmantošanai. Jāņem vērā, ka ārstniecības iestādes datus par veikto vakcināciju ievada sistēmā 48 stundu laikā.

Vakcinācijas sertifikāts

Vakcinācijas sertifikāts tiks atzīts par derīgu izmantošanai Latvijas Republikas teritorijā un ieceļošanai tikai tādā gadījumā, ja pēc Janssen 1. potes vai Comirnaty (Pfizer), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) 2. potes saņemšanas ir pagājušas vismaz 15 dienas.

Personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19, vakcinācijas sertifikātu var saņemt tikai tādā gadījumā, ja sākotnēji notikusi pārslimošana ar Covid-19, kas apstiprināta laboratoriski ar pozitīvu PCR testu Latvijā, bet pēc tam saņemta viena no divām Comirnaty (Pfizer-BioNTech), Spikevax (Moderna), Vaxzevria (AstraZeneca) vakcīnas devām vai viena Janssen vakcīnas deva un no vakcinācijas saņemšanas brīža ir pagājušas 14 dienas, neieskaitot vakcinācijas dienu.

Pārslimošanas sertifikāts

Pārslimošanas sertifikāts tiks izveidots un atzīts par derīgu tikai gadījumā, ja pēc pozitīva testa (koronovīrusa 2019-nCov RNS) rezultāta ir pagājušas vismaz 11 dienas (sertifikāta derīguma termiņš – 180 dienas).

 

Saistītie raksti

E-veselībā varēs iekļūt tikai ar e-parakstu

No nākamā gada sākuma, 2024. gada 1. janvāra, piekļūt E-veselībai būs... lasīt vairāk
Kas jāņem vērā, ārstējot iesnas

Kas jāņem vērā, ārstējot iesnas

Teiciens „Neatkarīgi ārstē vai neārstē iesnas ilgst 7 dienas” ir novecojis... lasīt vairāk

Iedzīvotāji samērā pasīvi veic ieteicamās veselības pārbaudes

Latvijā tikai 37 % sabiedrības regulāri veic ieteicamās veselības pārbaudes, liecina... lasīt vairāk