Ģimenes uzņēmums – 
Ligitas Kalniņas privātaptieka

Pirms nepilniem divdesmit gadiem farmaceite Ligita Kalniņa Tukumā atvēra savu privāto aptieku, kuru tā arī nosauca par Ligitas Kalniņas privātaptieku. Šo gadu laikā viņai ir izdevies gan labiekārtot aptiekas telpas, gan iegūt uzticamu klientu loku, kā arī izveidot vēl vienu aptieku – Veidenbauma aptieku.

„Kad 1992. gadā atguvu savu vecmāmiņas māju pašā Tukuma centrā, sapratu, ka tur jāveido aptieka,” pārliecināti nosaka tās vadītāja un īpašniece Ligita Kalniņa, un nākamā gada vasarā jaunās aptiekas durvis tika vērtas pirmajiem apmeklētājiem. „Sākumā telpas bija ļoti necilas, ar malkas apkuri, bet laika gaitā veicām pilnīgu renovāciju, kā arī piebūvējām klāt biroja telpu. Šobrīd tās nevar nosaukt par ļoti plašām, bet pilnībā atbilstošām nelielas aptiekas vajadzībām,” stāsta Kalniņas kundze.

Šajā aptiekā klientus ik dienu apkalpo vai nu māte, vai meita, jo arī Ligitas Kalniņa vienīgā meita Žanna ir pievērsusies farmācijas nozarei un ir gatava iet mātes pēdās.

Savukārt aptiekas vadītājas Ligitas Kalniņas farmaceites arods nebija bērnībā izsapņots sapnis, jo tad viņa vēlējās līdzināties savai mammai un kļūt par skolotāju. Tomēr ar pirmo mēģinājumu uzsākt studijas augstskolā viņai neizdevās, tāpēc Ligita devās pārbaudīt savus spēkus darbam fabrikā. „Es ātri sapratu, ka tas darbs nav mans, ka negribu visu mūžu strādāt fabrikā, tāpēc atradu darbu Tukuma aptiekā par fasētāju.” Darbs aptiekā Ligitai iepaticies, tāpēc viņa nolēma kļūt par farmaceiti un uzsāka studijas Rīgas medicīnas institūtā (šobrīd Stradiņu universitāte) Farmācijas fakultātē. Dažus gadus jaunā speciāliste nostrādāja par farmaceiti, bet tad saņēma uzaicinājumu kļūt par jaunās Kauguru aptiekas vadītāju. „Ja jāsalīdzina divdesmit nostrādātie gadi par aptiekas vadītāju ar darbu savā aptiekā, tad viennozīmīgi varu teikt, ka daudz interesantāk ir strādāt patstāvīgi. Pats vari izlemt, ko un kā darīt, un ātrāk saskatīt savus darba augļus, tas nenoliedzami ir patīkami,” atzīst Ligita Kalniņa.

Lai vieglāk būtu izdzīvot lielajā aptieku konkurencē Ligitas Kalniņas privātaptieka ir pievienojusies aptieku apvienībai Mana Aptieka, kā rezultātā ir izveidojušās labas attiecības ar citām Mana Aptieka Tukuma aptiekām. 

Ligita Kalniņa uzskata, ka, strādājot par farmaceitu, svarīgākais ir iemantot klienta uzticību. Katrai aptiekai ir savs klients, bet katram klientam ir jābūt savai farmaceitei, pie kura doties pēc padoma, kuram var uzticēties un būt pārliecināts, ka ieteiks labāko problēmas risinājumu.

Saistītie raksti

No vienkāršām iesnām līdz nopietnām komplikācijām

No vienkāršām iesnām līdz nopietnām komplikācijām

“Lai arī mani abi vecāki ir ārsti, medicīna bija mana paša... lasīt vairāk
Uz mežu sēņot!

Uz mežu sēņot!

Ir laiks, kad intensīvāk nekā citos gadalaikos dodamies uz mežu sēņot,... lasīt vairāk
Parūpējies par savu veselību pats!

Parūpējies par savu veselību pats!

Vasarā ievērojami palielinās laiks, ko pavadām dabā, baudot sauli un siltumu,... lasīt vairāk