Dabīgās olu krāsvielas

Zeltīta – pievienot karstam ūdenim 2-3 ēdamkarotes kurkumas, uzvārīt, lai krāsa būtu intensīvāka  

Rozā – iemērkt vārītas olas dzērveņu vai biešu sulā

Violeta – pievienot karstam ūdenim vijolītes un ļaut ievilkties visu nakti

Lavanda – turēt olas vīnogu sulā vai ūdenim pievienot nedaudz citronu sulas

Zila – paņemt divas sarkano kāpostu galviņas, sīki sakapāt, iebērt katlā, pievienot 500 ml ūdens un 6 ēdamkarotes galda etiķa. Ļaut ievilkties visu nakti

Bēšs tonis – 4 krūzītes dzelteno sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu

Dzeltenzaļa – ar bērzu lapām un sūnām

Pasteļtoņi – maigi rozā un gaiši zilus toņus, olu čaumalas jāierīvē ar saujiņu mellenēm vai dzērvenēm

Zilganzaļa – pievienot maisījumu, kas paredzēts violetas krāsas iegūšanai, 1 tējkaroti sodas vai arī novārīt olas kopā ar spinātiem

Okera – 4 krūzes sarkano sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu. Atkarībā no turēšanas ilguma, olas sanāk no spilgti sarkanas līdz tumši sarkanai krāsai

Tumši brūna – novārīt olas ūdenī, kam pievienoti 250 ml kafijas

Iesarkana – ar alkšņa mizām

Saistītie raksti

No rīta agruma līdz vēlam vakaram

No rīta agruma līdz vēlam vakaram

Valmieras Pilsētas aptiekas vēsture ir visnotaļ sena. Ieraksts Farmācijas enciklopēdijā liecina,... lasīt vairāk

Mugurkaula veselības pamats – KUSTĪBA

Lai gan muguras ķirurgs / vertebrologs Artis Gulbis dzimis Liepājā un... lasīt vairāk
Kompensējamiem medikamentiem norāda aktīvo vielu

Kompensējamiem medikamentiem norāda aktīvo vielu

Lai novērstu situāciju, ka iedzīvotāji pārmaksā par valsts kompensējamajiem medikamentiem, no... lasīt vairāk