Dabīgās olu krāsvielas

Zeltīta – pievienot karstam ūdenim 2-3 ēdamkarotes kurkumas, uzvārīt, lai krāsa būtu intensīvāka  

Rozā – iemērkt vārītas olas dzērveņu vai biešu sulā

Violeta – pievienot karstam ūdenim vijolītes un ļaut ievilkties visu nakti

Lavanda – turēt olas vīnogu sulā vai ūdenim pievienot nedaudz citronu sulas

Zila – paņemt divas sarkano kāpostu galviņas, sīki sakapāt, iebērt katlā, pievienot 500 ml ūdens un 6 ēdamkarotes galda etiķa. Ļaut ievilkties visu nakti

Bēšs tonis – 4 krūzītes dzelteno sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu

Dzeltenzaļa – ar bērzu lapām un sūnām

Pasteļtoņi – maigi rozā un gaiši zilus toņus, olu čaumalas jāierīvē ar saujiņu mellenēm vai dzērvenēm

Zilganzaļa – pievienot maisījumu, kas paredzēts violetas krāsas iegūšanai, 1 tējkaroti sodas vai arī novārīt olas kopā ar spinātiem

Okera – 4 krūzes sarkano sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu. Atkarībā no turēšanas ilguma, olas sanāk no spilgti sarkanas līdz tumši sarkanai krāsai

Tumši brūna – novārīt olas ūdenī, kam pievienoti 250 ml kafijas

Iesarkana – ar alkšņa mizām

Saistītie raksti

Katram desmitajam Latvijas iedzīvotājam ir problēmas ar mutes veselību

Aptuveni katrs desmitais (13 %) Latvijas iedzīvotājs pēdējā gada laikā ir... lasīt vairāk
Ziedes, geli, krēmi… 
un to PAREIZA lietošana

Ziedes, geli, krēmi… 
un to PAREIZA lietošana

Šajā Mana Veselība numurā Ilūkstes aptiekas farmaceite Inese Drozdovska skaidro, kādas... lasīt vairāk
Kā pasargāt savu ādu?

Kā pasargāt savu ādu?

Dermatoloģe Dr. Anita Ābelīte pēc Latvijas Medicīnas akadēmijas (Stradiņa universitāte) absolvēšanas... lasīt vairāk