Dabīgās olu krāsvielas

Zeltīta – pievienot karstam ūdenim 2-3 ēdamkarotes kurkumas, uzvārīt, lai krāsa būtu intensīvāka  

Rozā – iemērkt vārītas olas dzērveņu vai biešu sulā

Violeta – pievienot karstam ūdenim vijolītes un ļaut ievilkties visu nakti

Lavanda – turēt olas vīnogu sulā vai ūdenim pievienot nedaudz citronu sulas

Zila – paņemt divas sarkano kāpostu galviņas, sīki sakapāt, iebērt katlā, pievienot 500 ml ūdens un 6 ēdamkarotes galda etiķa. Ļaut ievilkties visu nakti

Bēšs tonis – 4 krūzītes dzelteno sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu

Dzeltenzaļa – ar bērzu lapām un sūnām

Pasteļtoņi – maigi rozā un gaiši zilus toņus, olu čaumalas jāierīvē ar saujiņu mellenēm vai dzērvenēm

Zilganzaļa – pievienot maisījumu, kas paredzēts violetas krāsas iegūšanai, 1 tējkaroti sodas vai arī novārīt olas kopā ar spinātiem

Okera – 4 krūzes sarkano sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu. Atkarībā no turēšanas ilguma, olas sanāk no spilgti sarkanas līdz tumši sarkanai krāsai

Tumši brūna – novārīt olas ūdenī, kam pievienoti 250 ml kafijas

Iesarkana – ar alkšņa mizām

Saistītie raksti

Jāņuzāļu maģiskais spēks

Vasara Latvijā ir pats “karstākais” ārstniecības augu vākšanas periods. Īpaši svarīgs... lasīt vairāk

Cēsu Centra aptiekas jaunajai ēkai jau 20 gadu!

Cēsu Centra aptiekas darbība aizsākas 1991. gadā, kad pēc Latvijas neatkarības... lasīt vairāk
Bīstamie tauki – 
holesterīns un triglicerīdi

Bīstamie tauki – 
holesterīns un triglicerīdi

Ikviens, kas rūpējas par savu sirds veselību, regulāri seko līdzi holesterīna... lasīt vairāk