Dabīgās olu krāsvielas

Zeltīta – pievienot karstam ūdenim 2-3 ēdamkarotes kurkumas, uzvārīt, lai krāsa būtu intensīvāka  

Rozā – iemērkt vārītas olas dzērveņu vai biešu sulā

Violeta – pievienot karstam ūdenim vijolītes un ļaut ievilkties visu nakti

Lavanda – turēt olas vīnogu sulā vai ūdenim pievienot nedaudz citronu sulas

Zila – paņemt divas sarkano kāpostu galviņas, sīki sakapāt, iebērt katlā, pievienot 500 ml ūdens un 6 ēdamkarotes galda etiķa. Ļaut ievilkties visu nakti

Bēšs tonis – 4 krūzītes dzelteno sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu

Dzeltenzaļa – ar bērzu lapām un sūnām

Pasteļtoņi – maigi rozā un gaiši zilus toņus, olu čaumalas jāierīvē ar saujiņu mellenēm vai dzērvenēm

Zilganzaļa – pievienot maisījumu, kas paredzēts violetas krāsas iegūšanai, 1 tējkaroti sodas vai arī novārīt olas kopā ar spinātiem

Okera – 4 krūzes sarkano sīpolu mizas. Vārīt 30 minūtes – 1 stundu. Atkarībā no turēšanas ilguma, olas sanāk no spilgti sarkanas līdz tumši sarkanai krāsai

Tumši brūna – novārīt olas ūdenī, kam pievienoti 250 ml kafijas

Iesarkana – ar alkšņa mizām

Saistītie raksti

Klepus

Klepus

Klepus ir organisma aizsargreflekss, kas attīra bronhus un augšējos elpceļus. Vai... lasīt vairāk

5 pazīmes, kas liecina par novājinātu imunitāti

“Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss” pētījums liecina, ka lielākā daļa... lasīt vairāk
Gripa

Gripa

lasīt vairāk